szerda, május 28, 2008



ÉS még akkor ide is leírom, hogy sokan legyünk és nagyon jó legyen!!!!

Zell am See, 2008
(JÚL. 16!-20)

Hogy miért is megyünk pont ilyenkor, pont ide?

Elsősorban persze repülni, sokat, meg nagyokat…
De pont akkor, amikor ott leszünk lesz egy akróverseny is, pont ott „véletlenül”. És biztosan lesz több magyar versenyző is, tavaly Pali nyert, a lányok között pedig Szasza - köszönhetően a sok magyar szurkolónak, is. Idén én is szeretnék ebben nekik újra segíteni. És biztosan érdekes egy ilyen verseny, én még nem voltam soha, de érdekel. (Link: www.acro.cc)
De persze ez nem zavar minket a repülésben, lehet felülről is nézni a versenyt, lehet távra menni, itt nincs plafon mint Gerlitzen-en, a közelben a hétvégén szintén lesz egy távrepülő verseny is. Szóval program az lesz bőven, még esténként se lesz unatkozás (köszönhetően a versenynek).
Az is hozzátartozik, hogy egy vagy két kedves osztrák leányzóval is kell repülnöm tandemben, ami csak azért jó, mert kint lesz a tandemernyő is. Tehát korlátozottan, de azért tudok majd tandemban repülni, barátokkal, családtagokkal, akik jönnek és szeretnének. (Nekik még most pluszban ott lesz a verseny is, nem lesz unatkozás)

Mikor és hová?

Július 16-án indulunk, de csak délután-este, hogy alvásra odaérjünk és másnap már teljes nappal kezdhessünk. A verseny már szerda reggel elkezdődik, az első napról lemaradunk, de lesz még három maradék és egy verseny nélküli vasárnapunk, utána jövünk haza. Azaz érkezés várhatóan vasárnap későeste, Gerlitzenhez hasonlóan.
A szállás nem közvetlen a Zell am See partján lesz, hanem kb. 5-7 km-re, azaz viszonylag közel, mert ott sokkal olcsóbb, és talán egy rövid tízperces autózás még belefér, de legalább nyugodt helyen és szintén tó mellett. A tavalyihoz hasonlóan sátor lesz, ha valaki nagyon szeretné lehetséges házban is, de drága és a verseny miatt hamar kell foglalni.

Mit kell még tudni?

Azt mindenképp érdemes tudni, hogy a szintkülönbség a starthely és leszálló között 1300 méter. Azaz a csak lesiklás is körülbelül fél óra. De a hely kiváló adottságokkal rendelkezik, mind lejtőzés szempontjából, mind termik szempontból. És itt nincs plafon, így kitekerhetsz felhőalapra és már lehet menni akár az első távodra. Ez most nem a húzogatós tábor lesz, a tó fölé nem szabad berepülnünk, a közeli kis repülőtér és a verseny miatt sem, de a hegy előtt elegendő hely van mindenhez. (Ha nagyon kiváncsi vagy a helyre, néz meg itt: http://pg.c2.hu/index.php?pid=22&id=184 (képek és videó, meg leírás)
Ja és persze nincs gyaloglás, felvonó visz fel!

És persze a költséges rész:
Saját autóval: 130 Eur
Kisbusszal: 190 Eur
Ez az ár tartalmazza a négy nap kempinget, és a négy napos felvonóbérlet (ami ha minden igaz hét napos és összesen 14 napig felhasználható bármely napon, tehát, ha nagyon tetszett, akár a következő héten lehet még egyszer használni!), aki meg kisbusszal jönne, annak természetesen a szállítás. Helyek csak korlátozottan, úgyhogy ha a mikróbusszal jönnél, akkor hamar jelentkezz.
Ha sokan leszünk, esetleg tudunk szerezni valami csoportos kedvezményt, legalábbis majd megpróbálok.

HA ÉRDEKEL AKKOR KÉRLEK, HOGY MINÉL HAMARABB JELEZD EZT MITYÁNAK VAGY NEKEM!
(A kemping és a kisbusz foglalás miatt elsősorban, mert a verseny miatt sokan lesznek!)

Mert repülni (többen is) jobb!!!