kedd, február 27, 2007



Tudod a részletes óravázlat nekem mit jelent?

Nem örömet, nem hasznot. Nem ezt fogom tanítani, nem így fogom tanítani, de meg fogom írni, mert meg kell, úgy ahogy nekik kell, mert máshogy nem megy.
Ez az én gyönyörűséges galócám, szép, de nem hasznos. És nem is igaz, de majd lesz egy jobb, amit használokis. POnt és kész
Már aludni akarok. / órát csináltam. értelmetlenül.

hétfő, február 26, 2007



Cserkó
csak a piros miatt...

ma hó és este 8kor snowboard Káttyámmal a Normafán, mert lehetett, sötétben, fejlámpával
hangulatos
már egész jól megy neki is, nekem meg csak a kötés kéne jól megszerelni
éljen a hó, kell az télen, essen csak márc. 12ig aztán már csak decemberben...

vasárnap, február 25, 2007



Újra a számítógép fogáságába kerültem. Új gépünk lett, hosszú kínlódás után müködöképessé vált, erre ez a hála.
Konkrétan nyolcszor próbáltam rá Windowst telepíteni, és ezzel párhuzamosan a másik gépet is tönkretettem. De most már müködik minden, bár ehhez külső segítség is kellett.

Tegnap jókat mókáztam Vöröskőn, ma meg amennyít bírt a kezem repültem.
Délelőtt oktatás Vöröskőn Krisztit és Orsit, utána csúnya drága cukrászdában fincsi krémes. Használható infók alapján ki Pilisbe Szabival és Kátussal. Ott volt már másik K. Szabi, Pruki és Czakó. Fel a hegyre, aztán start. Konkrétan nagyon jól tartott, mert elég nagy szél volt.
Elsőre jól kimentem balra, majdnem a széléig, aztán kis repülés utána visszaszállás kézmelegíteni. Aztán Szabi után megint start, repkedés, majd Szabi szuper visszaszállását látva újravissza én is, segíteni neki. Mert miután életében először visszaszállt, első örömében elfelejtette a ernyőjét a földre letépni.
Kicsit a fára rakta, de gyorsan leszedtük. Közben kijöttek Picsörék és akrózgattak. Én is újra start, megint negyed óráig bírta a kezem és Szabiék se mertek elstartolni, metr elég brutál lett. Fülcsukva sikerült, kicsit érdekesen, de nyugiba. Utolsó startra felért István is, Visionosokat rémisztgették, hogy ebbe a szélbe nem kéne, de almulásban simán elmentek. Ennyit erről.

Márc. 26 okatatói para...

szerda, február 21, 2007



Pár napi rendszer átállás miatt lehet, hogy nem leszek onlány.

De majd biztosan leszek nemsoká, ma hoztuk el az új gépecskét..nem szép, de hasznos. P4 2,8 512 megminden, de ami nekem elég fontos 19". Hasznos lesz a fotókhoz és videókhoz. Csak Ablakokat kell rá telepíteni meg bekötni a nettet. Addig meg repülni, repülni, repülni.

és tanulni, de holnap végre HOSPITÁLÁS!!!!

péntek, február 16, 2007

A Szabhíd
Százszorszép január

És a TF a sínről
Csak pár cameraobscurás kép, nem jók még eléggé, de nem is ez volt a főcél. Mostmár tudom, hogy müködik a dolog, és egyenlőre ennyi elég, majd alkalmazom, ha úgy hozza a dolog.


szerda, február 14, 2007

A gyönyörű zöld szememet kell megnézni nagyban (a képre kattintva)

Még mielőtt nagyon önajnározónak gondolnátok, nem én vagyok gyönyörű, csak a zöld szemem színe, ami itt különösen jól látszódik.
Ez a kép a legújabb alkotás, és ami a legjobb az egészben, hogy fényképezőgép sem kellett hozzá. Vagyis, amikor szkenneltem a képeket, a camera obscurásokat (hoppá!!) akkor jutott eszembe, és ahhoz képest nagyon is sikerült. A camera obscurás képekből is fogok felrakni képeket, majd valamikor, amikor.
Viszont ma is repültem, fél órácskát igaz, de az is épp eléggé jó volt nekem. Káttyával mentem ki, ő futni én repülni. A nagy mázli, hogy nem úgy volt a nap, ahogy elterveztem, vagyis elmaradt az az óra, amit azthittem, hogy lesz, emiatt a bőgőórát is gyorsan átraktam előbbre, és usgyi repülni. Már repülgettek, de nem nagyon tartott, elég északias volt a szél, de kis termikek azért tartogattak. Danival is Újlakira tartott épp, találkoztunk és együtt fel. Gyors start, és repkedés, de 20 perc után visszaszálltam, mert hívogatott Káttya és nem tudtam miért...nahátha valami baja volt, visszaszálltam. Róna segített, hogy mit csináljak, de nem feltétlenül tetszett, amit mondott, amikor leszálltam, mondta, ja, hogy nekem nem is kell mondania, mi? Ez jólesett persze, de meg is mondtam, hogy köszönöm, hogy segít. Mondta, hogy ha ügyes vagyok, akkor próbáljam meg, hogy a sárkányos nekifutóról startolok. Mondtam, hogy Gambivel nehéz, mert könnyen leesik, mert rossz az anyaga, mondta, hogy majd vegyek újat. ÉS MEGCSINÁLTAM. Még repültem egy 10-15 percet, de aztán már északias szélcsendet mutatott a buló és nem tartott. De Dani szerencsére hazahozott.
Hétvégén is jó sok repcsi volt. Főleg szombat délután Mókus. Jó sok visszaszállás és repülés (2óra). Aztán meg vasárnap Óbuda, de 1 lecsúszás (1 Bálint irányítás), 2 Anita irányítás, 3 levezetés (2xMitsubishi, 1x Ford), szép és jó móka nap volt.
Na majd lesznek talán cameraobscurás képek is...

péntek, február 09, 2007

A fenyegető rém a síma úton

Csütörtökön nem voltam repülni, pedig jó lett volna, csak délelőtt még le kellett adni az indexemet. Ebből nagy lett a baj. Ugyebár késve adtam le, mivelhogy a héten még javítottam, és emiatt, nem tartottam igazságosnak, hogy nekem is 2000 Ft. késedelmi díjat kell fizetnem. Ne ezt meg is említettem a TO-scsajnak, aki mindenkit leszar, és továbbküldött a TO vezetőjéhez, Riegl Mariannhoz. Ő is kifejezetten ellenséges volt és nem segített, kifelé kicsit erősebben csuktam be az ajtót. Ezért a testnevelőtanárhoz nem illő viselkedésért ki akart rúgatni. Na persze nagyon megijedtem, mert ez már a második alkalom...úgyhogy most írtam neki, egy emailt, hogy azért is engedje el, de ha kirúgnak...és ha nem segítenek, akkor Ninive!
ilyen mérgesen, nem mentem repülni...inkább fotóztam, talán egész jókat.

A filmszemlés filmek közül volt egy borzasztó, a fúga, ami nézhetetlen, de volt néhány jó is, pl. a Szalontüdő, de amelyik nyert a kisfilmet között, a Türelem, azért nem a legjobb szerintem, de persze a zsűriben legtöbbször olyanok vannak...

Ma is fotóztam cameraobsurásat - színes diára, persze kiváncsi leszek - a Canonnal a cameraobscura proram módban müködik, elég laza.
Viszont muszáj volt kimennem repülni. Amikor felértem elég brutkó volt, de szép lassan csendesült és fordult is sajnos északiasba is. Emiatt elég turbós volt, és nem is tartott eléggé a nagy szél ellenére se, kaptam egy elég nagy csukást is, jól kilendültem alóla és oldalt estem. Jött sárgarém is, de láttam milyen irányba húzta fel, ezért inkánn átmentem Mária elé, hátha ott jobb lesz, de ott meg kicsi volt a beárnyékoló hegyek miatt, félóra jött össze. Sárgarém is hamar leért, aztán felcsalt mégegyszer Újlakira. Viszont nagyon ormális ember. Másodszorra már csak lecsúszás lett, de végre már 2/3 kör jött össze a negítvból, hiába még gyakorolni kell.

kedd, február 06, 2007

Pont így nézne rá ha látott volna ma startolni...
persze a nézésben benne van az is, hogy javítottam 5re RG ből, mert Zsuzsinéni, nagyon akarta, és ez persze nekem is tetszett.
Aztán emiatt megint későn értem ki, már gondolkodtam, hogy a bsuztól egyáltalán felsétáljak-e, de aztán megpillantottam a Guckler kis foltját és nem volt visszaút.
Szél semmi, de legalább jó irányba csüngött a buló, azaz ÉNY szélcsend. Nosza fel, jó meredek persze, aztán fent sincs szél. Felmentem az ÉNY startra, onnan esélytelen, kis hely (kb. mint Kevély) csak aztán jó magas kisfák. A szélcsend ÉNY, de onnan esélytelen. Újlakin is állt valaki, de csak állt. Át a DNY-re, mert ott legalább picit több a hely. Tankönyvbe illő V-alakú terités, no kesztyű, a második fűmozgásra sprint (jó meredek). Ernyő robban fejem fölé, soha ég ilyen gyorsan, egyik széle kicsit csukva, de nincs idő rá. Egy életem, egy halálom!
Ilyenkor, ha tanítanék akkor:
- Gyerünk futás, gyorsan, ne fékezz!
- Mindkét fék, állj meg!!
- Állj már meg!
-Vigyázz bokor!
visszaút nincs, a sisakom fölött összezárult a bokor, de az ernyőm még a fejem fölött és megy előre, és húz ki. Mázli. Én már kint. Ha Charly se akar be akkor megúsztam.
- Charly hogy vagy?
- Asszem minden rendben...ha ez a két ficegő nem akad el, akkor nyugi
- Gambi?
- Örülj mert megmentettelek...
Charly: Oks minden rendben, mázlista vagy.
Elfekszem, élvezem a siklás, majdnem Mária-start fölé érek ki. Leszállás wingoverből és fél negatív már összejött...most ezt gyakorlom (Wagas 2004 video óta)
Pakolásnál észrevettem, hogy bizony Charly megsérült, az egyik mentőernyő szeg kihúzodott...nagy szerencse hogy nem akadt be az egész, az lett volna szép ha kinyílik és Gambivel eggyütt díszítjük fel a Guckler sziklát.
Meghekkeltem, remélem jól...

Este Filmszemle!

Néhány dolgot el is felejtettem: pl. hogy vettem egy fényképezőt megint. Nem azért mert kellett, sőt még használni se fogom, de nem kellett az öcsémnek, neki most csak a pénz, nekem meg van pénz, és nem tudok vele mit kezdeni, így el kölcsönvétel történt, vagyi ha kell neki, akkor ugyanannyiért visszaveheti, bár persze úgyse fogja, mert senkinek se kell már filmes gép. Még nekem se nagyon, pláne nem egy harmadik Canon, de van, jó lesz nézni és van egy nagyon praktikus Lowepro tokja, amit használni fogok (bár azt is tőlem kapta)

Tegnap este elég gigantikus koncertre sikeredett. Sebő 60 éves ünnepi koncertjére mentünk és bizony kitett magáért. Rengeteg vendégzenész és táncos. Egész repertoárját adekvátan reprezentálta (hu) azelső félidőig játszottak kétésfél órát, aztán a szünet után még sokat...
Igazán jó volt, Palya Bea, Sebestyén Márti, Muszikás, Söndörgő, MÁNE, stb. kicsit dzsanáztak!!

Meg repültem is tegnap ma is.
Sajnos tegnap elég későcskén sikerült csak kiérnem, addigra már szél tiszta déli lett, de láttam valakit Csúcs-hegy előtt, és ez nagyon felizgatott. El is indultam feléje, de útközben megláttam Misit, Özsit és Enikőt, jó messze voltak, felhívtam Misit, de nem akartak jönni. Ez persze szomorú, mert mégse örültem, hogy majd egyedül kell repülnöm Csúcs-hegyen, úgy hogy még nem is repültem ott, de hát - szerencsére volt ott egy srác, aki pont akkor startolt, és láthatólag utána élvezte a dolgot, mentem én is hamar. A starthely nem olyan rossz, csak kicsit nagy a gaz, meg állítólag turbulens. A hegy szépen tartott, ki is emelt a hegy fölé, át lehett látni a másik oldalra, meg hogy mit repkednek a Kevélyen - jobb lett volna ott lenni, de oda nem tudtam menni - a szél egész nagy volt, néha alig mentem előre, és egyre inkább turbulensebb lett, így mivel kellett is menni, fél óra után leszálltam. A turbulencia persze azt is jelentette, hogy aki mellettem repült kapott egy kisebb féloldalast, és a vasárnapi eset fényében inkább a nyugi mellett döntöttem.
Okos tegnap...

vasárnap, február 04, 2007

49
Tegnap reggel kimentem sétálni 9re a reptérre, tudtam, hogy nem lesz tanfolyam, ernyőt nem is vittem, csak fényképezőt...ez az állandó nagy szél kiborít.
Viszont délután Káttyanlnivel olyan finom kókszos sütit csináltam, hogy sajnáltam ma vinni a reptérre is, másoknak.
Bár nem is jöttek sokan. 9kor csak én és a nagy szél. Reptéren kezdtem el sárkányteregetni, de láttam egy UP zsákot felfelé battyogni a hegyre és utánamentem. A Feri volt és orkánszélbe próbálkozott 9fán, még én se akartam kutyézni se...
Viszont igaz ami igaz, sárkányteregteni is jó móka volt, mert gyorsabb sokkal mint a kite és jobban kell figyelni, viszont a nyugati szél miatt végig a szemembe sütött a nap és így pár percig bírtam csak, aztán szempihi.
Szóltam inkább neki, hogy ott ne, jöjjön le hangár elé, ott túl nagynak találta a szelet, és hazament. Kijött Sanyi is, sárkányteregettem még, aztán elkezdtünk kutyázni. Kijött a családom, sárkányoztak, és papa meg aakrt gyilkolni, mert orkánba fel akart küldeni máriára...
próbálkoztam hangár fölül, de kétszer fára tettem, de sikerült lekutyáznom mindig, aztán dél körül egész jó lett, 9 fától ki tudtam emelkedni egész újlaki magasságig, de hamar leszálltam, mert nem vettem föl kesztyűt, aztán fél három körül megismételtem, újra kesztyű nélkül, mert nekem csak úgy megy. Épp mentem vissza, hogy megpróbálom kesztyűvel ishátha, amikor pont előttem egy srác 9fa fölött kapott egy féloldalast, amit nem tudom, hogy korrigált, de kb. 5-6 méterről a hátára pottyant, majd felpattant fél métert...miközben futottam oda, gondolkodtam, hogy nem szeretnék siklóernyőst halált látni. Szerencsére a két Szabi gyorsabb volt és elkezdtek segíteni. Szabi hívott mentőt, autót, de helikopter jött kb. 10 percen belül. Addig odajött Indián és elég szakszerűen segített, levágtuk a beülőjét, é smiután jól légzett és végigvizsgálta a gerincét elkzedtük kényelmesebb pozícióba helyezni, én húztam ki alóla a karját, majd megjött e heli (gyönyörűszépegyilyenmicsoda) orvosok átvizsgálták, de valszeg nemvolt nagy baja...egyik orvossal felhoztam a vákumágyat, mert a másik lusta volt...felraktuk rá a srácot, majd hatan levittük...de a végén már eléggé poénos volt a srác is...TMAba repülhet legálisan stb...
azért jó hosszú szép szelessportos nap volt, főleg, hogy nem lett nagy baj.
Holnap RG, javítás 5re, mert a tanárnő nagyon akarja...aztán repcsi, amikor csak lehet...
és Sebő 60!!!

péntek, február 02, 2007

Egy salgótarjáni fa, 2004-ből, ilyen hangulatban

Rég írtam, de nem voltam itt.
Szerdán kicsit melóznom kellett, varródobozokat kellett az óbudai Practikerbe szállítani, de cserébe megkaptam a kocsit délutánra. Kapva kapva az alkalmon, így még a salgótarjáni utazás előtt volt időm kimenni kicsit repülni, mivel szép volt az idő. Végre napocska és kicsike szél volt. Gyorsan ki, egy narancs-szürke UP fenn, úgyhogy futva fel az Újlakira, ahonnan ketten jöttek le, hogy nagy a szél, nem hittem én is fel, sajnos tényleg orkán, Makalunak is sikerült leküzdenie magát. Lenn kutyázás, majd leállt a szél, én fel Mária és repülés. Aztán jöttek a többiek is. Elsőre hamar leszop, utána ismét fel, át Újlaki elé, de aztán mennem kellett...

Salgótarján jó volt, sok kirándulás Káttyámmal, nagy zabálások Nagyinál és stoppolás.
126+9 fotó, majd lehet lesz videó.
Stoppnál 4en is megálltak, de senki se Budapestre...
Sép, serelmes, romantikus, véres kíntúra...