péntek, június 01, 2007



A tátra lefekvés előtt

igaz alvás nem volt a túra előtt, de mégiscsak sikerült a mászás
(akkor lehet alvás nélkül is repülni??? - jó kérdés, inkább ne)
Szerdán Egerbe kellett menni az utolsó boltért, Gézával, de mivel még ő nem repült, levittem a tandemernyőt, hogy majd akkor.
Fiat Ducato Maxival mentünk, simán bírta 110zel, még alacsonyfordulaton.
Hamar bepakoltunk, de a felirat leszedéséhez kintről kellett behozni a nagylétrát, ami még ledöntve se fért be az ajtón, megoldottuk, lebontottuk a fél Tescót, de a létra aztán bement. Szemerkélt az eső, de kimentünk a DK leszállójába, szokásos háthára. Hát, hátszélfújt majdnem, valami keleti vacak. Gyorsan haza, de mivel így viszonyalg hamar hazaértünk még kimentünk Újlkaira, mert jónak tűnt.
Hüvösvölgyből már látszódott, hogy esélytelen, de azért felmásztunk, 60 km/h befújások, alapszél is 40 körüli, Mária felé sétáltunk le, ahol kiscit már repülhetőbbnek tűnt az idő, de tandemhez még ott se megnyugtatóan, így 9fától repültünk meglepően nagyot. Visszakutyáztam utassal, madj nélküle a tetejáre, de mvel jól haladtunk előre, és egyedül kutyázásnál se vitt el a szél, felmentünk a Máriára. Kiemelős start, éés tart, kb. 5 percet repültünk, majd leszállás és fel Újlakira a szokásos hátha miatt. Hát bejött, szél jó erős, de sikerül a start, repülünk, és tart. Jó turbulens, jó erős, trimm maxon. És csuk, hogy a fene egye meg, nem nagyot, Géza észre se veszi, nemszép dolog tandemernyővel csukást kapni.
Repülgettünk szépen tartott, csak dobált mint a fene, de szép lassan átfagytunk, végül 12 per repülés után elindultunk kifelé, a Vöröskő alján szálltunk le szépen.
azóta meg nem repültem,kezdem rosszul érezni magam...